Made in Sweden

Öppettider under midsommar

June 20, 2018

Produktionen och kontoret är stängt from torsdag 21 juni och öppnar åter igen på måndag 25 juni.

Butiken håller extra öppet under torsdag 21 juni, mellan 10.00 – 14.00.

 

VARMT VÄLKOMNA!

Restaurang Augustas öppnar för säsongen

June 14, 2018

Måndag den 25 juni öppnar Restaurang Augustas sin verksamhet för säsongen. Det kommer att erbjudas dagens lunch tillagade på lokala råvaror, hembakt fikabröd och alltid nybryggt kaffe.

Restaurangen håller öppet alla vardagar under sommaren tom vecka 34 mellan 10.00 – 16.00 samt lördagar mellan 10.00 – 14.00.

 

VARMT VÄLKOMNA!

Vi söker Produktionsansvarig

May 29, 2018

Vill du jobba som Produktionsansvarig hos oss? Nu söker vi dig som vill utveckla verksamheten utifrån produktivitet, kapacitet, arbetsmiljö och trivsel.

Om tjänsten
Som Produktionsansvarig hos oss på Gränsfors Bruk är du den som leder, entusiasmerar, coachar och utvecklar medarbetarna i produktionen samtidigt som du initierar förbättringar och vakar över att uppsatta produktionsmål uppnås. Tillsammans med medarbetarna i produktionsgruppen arbetar du för att utveckla verksamheten utifrån produktivitet, kapacitet, arbetsmiljö och trivsel. Du kännetecknas av en hög närvaro ibland medarbetarna i produktionen vilket gör att du kan understödja och utveckla produktionsflödet på både kort och lång sikt. Självklart axlar du också vardagliga utmaningar som kan förekomma och som gör arbetet levande och omväxlande.

Dina ansvarsområden omfattar både personal, arbetsmiljö och brandsäkerhet samt kapacitets- och produktionsmål. Du har också ansvar för att säkerställa tillgänglighet och utnyttjande av våra produktionsmaskiner. Du har slutligen ett mycket betydelsefullt helhetsansvar för produktionsflödets leverans mot kund.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är duktig inom produktionsteknik och maskinkunskap, har dokumenterad chef eller ledarerfarenhet från producerande verksamhet samt kunskap om arbetsmiljö och brandskydd. Du behöver ha goda kunskaper i Monitor, Visma, eller motsvarande MPS-system samt kunna uttrycka dig obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

Vi söker Innesäljare/ordermottagare

May 29, 2018

Nu söker vi en Innesäljare/ordermottagare som kommer ha stort ansvar över våra kundrelationer och att samordna försäljning mot tillverkning.

Om tjänsten
Som Innesäljare och ordermottagare hos oss på Gränsfors Bruk kommer du ha ett stort ansvar för våra kundrelationer och att arbeta med att ge ett proffsigt och serviceinriktat bemötande. Du är en del av vårt ansikte utåt och vi ser dig som en viktig representant för verksamheten. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att samordna försäljning mot tillverkning, registrera och övervaka försäljningsorder efter kundernas behov och aktuell planering, svara på kundernas frågor om produkter, samt hantera reklamationer. Förutom att hålla löpande kontakt med befintliga och nya kunder, har du dessutom en löpande kontakt med återförsäljare och distributörer.

Då vi gillar att hitta nya möjligheter för oss att synas och marknadsföra våra produkter kommer du vara högst delaktig i frågor som berör nuvarande försäljning och framtida marknad. Du kommer också vara delaktig i spännande projekt som syftar till att utveckla våra försäljningskanaler.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta nära tillverkning och kunder. Du ska ha goda kunskaper i Monitor eller motsvarande MPS-system samt vara van att hantera Office och Excel. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på engelska i både tal och skrift samt ha en hög kommunikativ förmåga.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

Öppet i butiken

May 9, 2018

Butiken håller öppet torsdag 10 maj och fredag 11 maj, kl. 09.00 – 16.00 i samband med Nordanstigs Kulturvecka.

Produktionen håller stängt torsdag 10 maj.

 

VARMT VÄLKOMNA!

Avvikande öppettider i vår fabriksbutik

March 19, 2018

Avvikande öppettider i vår fabriksbutik under mars – juni 2018.

30 mars      STÄNGT

2 april         STÄNGT

30 april      STÄNGT

1 maj           STÄNGT

6 juni          10.00 – 14.00

21 juni        10.00 – 14.00

22 juni        STÄNGT

Övriga dagar har vi öppet som vanligt, måndag – fredag 09:00 – 16:00 och lördagsöppet med start vecka 26, 10:00 -14:00.

 

Välkommen!

Renovering av yxmuseet

February 9, 2018

Under våren kommer vi att renovera museet, vilket innebär att vi är tvungna att hålla det stängt för besökare.

Nyöppning sker under maj 2018. Välkomna!

Öppettider under jul & nyår

December 4, 2017

Öppettider i vår fabriksbutik samt produktion under jul & nyår 2017.

Måndag 18 dec – Fredag 22 dec          09:00 – 16:00

Lördag 23 dec – Måndag 1 jan             STÄNGT

Tisdag 2 jan – Fredag 5 jan                   09:00 – 16:00

 

Observera! Den 20 december stänger produktion kl. 11:00 pga. utbildning, fabriksbutiken är öppen som vanligt till kl. 16:00.

 

VARMT VÄLKOMMEN!

Program – Smidets Dag 2017

August 15, 2017

Program – Smidets Dag, 26 augusti 2017

 

10:00       Eventet startar, Prova på smide med Fredrik Thelin

Passa på att prova på att smida din egen krok eller krumelur tillsammans med den erfarna smeden Fredrik Thelin och få en liten inblick i varmsmidets fascinerade värld.

 

10:30       Boksignering – Lars Fält

Lars Fält lanserar sin nya bok – Uteliv med yxan under Smidets dag, passa på att köpa ditt eget signerade exemplar.

 

11:00       Slöjda tillsammans med Jögge Sundqvist

Slöjda Släppkäppen eller Göralöspinnen med slöjdikonen Jögge Sundqvist alias s u r o l l e och lär dig grundläggande yx- och klyvningstekniker samt flera livsnödvändiga täljgrepp.

 

12:00       Skogsvandring med Felix Wink

Följ med hemslöjdskonsulenten och slöjdaren Felix Wink på en skogsvandring i den vackra omgivningen runt yxsmedjan på jakt efter lämpliga ämnen för slöjdning. Felix guidar er genom de olika träslagens egenskaper samt vad man bör tänka på när man ska välja ut sitt ämne.

 

13:00       Föredrag med Lars Fält, Bo Weslien och Bengt Jonsson
Yxsäkerhet, ur-eldning av skaft, slöjd, fältmässig slipning m.m.

Överlevnadsexperten Lars Fält finns på plats under dagen för att undervisa sina färdigheter i uteliv och överlevnad. Han kommer b.la. under dagen demonstrera hur man med hjälp av eld kan i byta skaft på sin yxa i skog och mark utan att riskera att härdning på eggen skadas.

Bo Weslien från Sjöviks folkhögskola kommer visa hur man med hjälp av en yxa kan tälja en träpaddel samt instrurera i säker hantering och tips och råd att tänka på under längre färder i skog och mark.

Bengt Jonsson från Kulturskolan I Falu kommun förevisar fältmässig slipning av dina eggverktyg i skog och mark.

 

14:00       Föredrag – Yxans Poesi med Jögge Sundqvist

Ett föredrag om ”Yxans poesi” där Jögge kåserar och berättar om yxans roll som metafor i poesi och litteratur.

 

15:00       Boksignering – Lars Fält

Lars Fält lanserar sin nya bok – Uteliv med yxan under Smidets dag, passa på att köpa ditt eget signerade exemplar.

 

15:30       Woolpower dip – Eva Arnlund

För den våghalsige – Ta ett dopp i ån iklädd endast underkläder för att sedan ta på dig ett underställ och uppleva känslan av hur ullfrottén värmer upp din kropp inom loppet av några sekunder. Varje deltagare belönas med en 200g Crewneck värde ca 700kr. Begränsat antal deltagare, anmälan sker i butiken, först till kvarn.

 

16:00       Dagen avslutas, butiken stänger

 

Pågår under hela dagen:

 

  • Demonstration/föreläsning traditionell knuttimring med Andreas Hipf
  • Aktiviteter för barnen med Emil Eklöv
  • Prova på smide med Fredrik Thelin (10:00-12:00, 13:00-15:00)
  • Yxkastning
  • Vedklyvning – Klyv din egen ved påse att ta med hem!
  • Försäljning i fabriksbutikerna
  • Fotoutställning
  • Matservering på Restaurang Augustas
  • Produktionen öppen för besök, se vår personal visa sina färdigheter!
  • Omslipning och omskaftning av din yxa

 

VARMT VÄLKOMNA!

Smidets Dag 2017

August 14, 2017

I sommar, den 26 augusti arrangerar vi den tredje upplagan av Smidets dag på Gränsfors Bruk. Smedjan hålls öppen för visning av hur man smider, slipar och skaftar yxor. Ta tillfället i akt att se personalen visa sina färdigheter och få din yxa omslipad och omskaftad under dagen. Kurssmedjan är bemannad för smide vid ässja och städ. Passa på att prova på att smida din egen krok eller krumelur tillsammans med den erfarna smeden Fredrik Thelin och få en liten inblick i varmsmidets fascinerade värld. Överlevnadsexperten Lars Fält finns på plats under dagen för att undervisa sina färdigheter i uteliv och överlevnad. Han kommer b.la. under dagen demonstrera hur man med hjälp av eld kan i byta skaft på sin yxa i skog och mark utan att riskera att härdning på eggen skadas. Under dagen som släpper Lars Fält sin nya bok – Uteliv med yxan och har boksignering i fabriksbutiken. Bo Weslien från Sjöviks folkhögskola kommer visa hur man med hjälp av en yxa kan tälja en träpaddel samt instrurera i säker hantering och tips och råd att tänka på under längre färder i skog och mark. Slöjda Släppkäppen eller Göralöspinnen med slöjdikonen Jögge Sundqvist alias s u r o l l e och lär dig grundläggande yx- och klyvningstekniker samt flera livsnödvändiga täljgrepp.

 

Under dagen håller Jögge ett föredrag om ”Yxans poesi” där han kåserar och berättar om yxans roll som metafor i poesi och litteratur. Följ med hemslöjdskonsulenten och slöjdaren Felix Wink på en skogsvandring i den vackra omgivningen runt yxsmedjan på jakt efter lämpliga ämnen för slöjdning. Felix guidar er genom de olika träslagens egenskaper samt vad man bör tänka på när man ska välja ut sitt ämne. Bengt Jonsson från Kulturskolan I Falu kommun förevisar fältmässig slipning av dina eggverktyg i skog och mark. Vildmarksguiden Emil Eklöv håller i aktiviteter för barnen med sång och dans om djur och natur, kom och lär dig mer om allemansrätten, lika intressant för små som stora! Timmermannen Andreas Hipf förevisar traditionell knuttimring under dagen och du har själv möjlighet att prova på att göra din egen knut eller skräda en timmerstock, lär dig hur du ska tänka när du väljer dina verktyg och hur du tar bäst hand om dem. Restaurang Augustas håller öppet hela dagen för att servera hungriga besökare god lunch eller varför inte lite nybakta kanelbullar i sensommar värmen?

 

Gränsfors Bruk och Gränsfors Blomkruksfabrik håller sina butiker öppen med fina erbjudanden under dagen, i vårt yxmuseum kan du se över 2000 olika yxor och en fotoutställning med gamla och nya motiv från Gränsfors. När du ändå besöker yxmuseet så ta en sväng förbi vedbacken strax utanför för att prova på att klyva din egen vedpåse! Mer information och programtider kommer under vecka 33. Varmt välkomna!