Smideskurser

I den välutrustade kurssmedjan som ligger i direkt anslutning till Gränsfors Bruks yxsmedja har många genom åren fått sin första inblick i varmsmidets fascinerande värld. 

Våra smideskurser finns i olika svårighetsgrad och varierar i antal dagar. Under 2024 håller vi i 2-dagars kurser i yxsmide, i grund- och fortsättningskurser i varmsmide om 5 dagar samt i en ny kurs i smedens verktyg.

I våra smideskurser arbetar alla kursdeltagare vid egen ässja i Gränsfors Bruks kurssmedja. Smidesläraren är utbildad smed och arbetar på bruket. Alla kursdeltagare är försäkrade under kurstiden. Vi tillhandahåller handskar, hörselskydd, glasögon och förkläde.

I alla våra kurser ingår mat på Restaurang Augustas i Gränsfors & boende (enkel/del i dubbelrum) i byn Gränsfors. Allt material i form av kol, stål, trä och läder ingår, liksom kurslitteratur i form av boken Nya Järnsmidesboken av KG Norén & Lars Enander.

Inom kursen sker en guidad rundtur av Gränsfors Bruks smedja och yxtillverkning. Kursdeltagare erhåller 20% rabatt i Gränsfors Bruks fabriksbutik under kurstillfället på vårt standardsortiment.

Smideskurserna sker på svenska och på engelska vid behov. Maxantal per kurs är 10 personer. Minimiåldern är 16 år. Inga förkunskaper krävs för kortkurser och grundkurser.

Titta gärna igenom våra bilder från tidigare kurstillfällen.

Bilder

Visar alla 5 resultat