Yxtillverkare Gränsfors Bruk

Arbetsuppgifter
Som Yxtillverkare på Gränsfors Bruk så är du en del i det hantverks som krävs för att tillverka en Gränsfors yxa. Du kommer att arbeta i något eller några av de olika tillverkningsstegen.
Yxorna smids för hand med hjälp av yxpressar. Det är ett traditionellt hantverk där varje smed sätter sina initialer på den smidda yxan som ett kvalitetsbevis.
Yxorna ska sedan grovslipas och finslipas för att få den skärpa som Gränsfors bruks yxor är kända för. Slutligen monteras skaft på yxorna som sedan kvalitetsgranskas.

Förutom att arbeta med själva tillverkningen ingår även vardagliga sysslor som justering och underhåll av maskiner och verktyg. Att ständigt tänka på förbättringar och jobba med utveckling av produkterna är också viktiga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Att tillverka yxor kan vara fysiskt krävande samtidigt som det innebär precision, du behöver därför gilla att jobba med kroppen och vara både uthållig och kvalitetsmedveten. Vi sätter stort värde på ett grundligt genomfört arbete och ser därför att du gärna har fallenhet för hantverk. Gränsfors Bruk är också en öppen besöksindustri vilket ställer krav på en god social och kommunikativ förmåga.

– Erfarenhet av manuellt arbete med maskiner, svets eller stålbearbetning är en fördel.
– Meriterande är någon typ av verkstadsutbildning, dock är detta inget krav.
– Praktiskt prov kommer att genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Arbetstider
Dagtid, det kan även förekomma skiftarbete.
Förmåner
Friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt subventionerad massage/naprapat. Vi satsar mycket på personalens hälsa och förebyggande friskvård med anledning av arbetets fysiska krav. Kollektivavtal med IF Metall.
Rekrytering sker löpande, vänta inte med din ansökan!

Kontakt

Namn: Jessica Flodin
Titel: Rekryteringskonsult
Epost: jessica@min-byra.se
Telefon: 063-140481

Villkor

Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-06-20
Publiceringsdatum: 2021-05-24