Allmän information om kurserna

Tider

Kurs 09.00-17.00
Kaffe 10.30 och 15.00
Lunch 12.30 – 13.30
Middag 17.30

Boende

Bokning av boende sker i samband med bokning av kurs.
Gränsfors Bruk erbjuder olika boendeformer.

Timmerstuga

Precis intill timringsplatsen finns fyra timmerstugor. Stugorna har två till fyra sängplatser, indragen el, men inte rinnande vatten. I stugbyn finns det även ett servicehus med pentry och samlingsrum samt ett toaletthus med dusch och mulltoa. Bredvid timmerstugorna rinner en å där det går bra att bada. Där finns även en vedeldad bastu. Ta med ficklampa om du är här sen sommar!

Restaurang Augustas

Restaurang Augustas består av en enkel restaurang på undervåningen samt tre rum på övervåningen. Det finns två enkelrum och ett rum som är något större med en lite bredare säng (120 cm). På övervåningen finns det även gemensamma utrymmen; toalett, dusch, ett pentry samt en liten soffa med TV. På undervåningen serveras frukost. Där finns kök (endast för personal), matsal och en gästtoalett. Utanför finns även uteplatser för restaurangens matgäster.

Husvagn/Tält

Husvagn kan ställas utanför Restaurang Augustas. Tält kan sättas upp ca 30 meter från Restaurang Augustas, på andra sidan ån. Det finns tillgång till eluttag utanför Restaurang Augustas och gästtoalett i Restaurang Augustas. Dusch och toaletthus finns vid timmerplatsen i stugbyn.

Priser boende

Pris per natt, exklusive frukost. Lakan och handduk ingår inte men kan beställas separat för 125 kr.

Timmerstuga (2 bäddar) 400 kr/rum
Timmerstuga (4 bäddar) 600 kr/rum
Restaurang Augustas 400 kr/rum
Plats med egen husvagn/husbil 70 kr
Camping med eget tält Gratis

Mat & Dryck

På Restaurang Augustas serveras frukost, lunch och middag. Fullständiga rättigheter. Där kan också andra gäster delta i måltiderna. Medföljande och önskemål om specialkost måste meddelas vid bokning.

I kurspriset ingår lunch och middag.
Dryck betalas separat.


Hitta till Gränsfors Bruk

Gränsfors Bruk ligger 350 km norr om Stockholm, i norra Hälsingland nära Bottenhavet, mellan Hudiksvall och Sundsvall ca 10 km väster om E4. (Karta)

Med bil:

Söderifrån/Norrifrån: Från E4, vid Statoil i Gnarp är det skyltat Gränsfors 10 km. Gränsfors ligger mellan Gnarp och Bergsjö vid väg 758.

Med tåg & buss:

Söderifrån: Tåg till Hudiksvall och därifrån med buss till Bergsjö. I Bergsjö går det sedan buss till Gränsfors. Buss mellan Bergsjö och Gränsfors tar ca 15 min. Från hållplatsen i Gränsfors är det ca 5 – 10 min gångväg till Gränsfors Bruk.

Norrifrån: Tåg från Sundsvall till Gnarp tågstation. I Gnarp går det sedan buss till Gränsfors. Buss mellan Gnarp och Gränsfors tar ca 15 min. Från hållplatsen i Gränsfors är det ca 5 – 10 min gångväg till Gränsfors Bruk.

För tidtabell och bussnummer se: SJ eller X-trafik

www.sj.se

www.x-trafik.se