Varukorg

verktyg3-acenterbottom.jpg

Kurser – Allmän information

Sedan mer än tjugo år anordnas kurser vid Gränsfors Bruk. Kurserna sker i år i samarbete mellan Gränsfors Bruks AB och Gårdar i Nordanstig AB, som också driver Sagaliden Kursgård & Camping, B & B och annan kursverksamhet i Nordanstig. 

De kurser som ges vid Gränsfors Bruk är smideskurser, traditionella timringskurser och de nya kurserna i stolphusbygge och kolning.

Smideskurserna leds av Fredrik Thelin som är en erfaren smed och lärare. Timringskurserna leds av den skickliga timmermannen Andreas Hipf. Stolpkurserna leds av Rupert Newman respektive Johannes Kästel, experter på stolphusbyggnation.

Kurserna varierar i antal dagar och är anpassade efter kursdeltagarnas tidigare erfarenheter. Minimiåldern för samtliga kurser är 16 år.

Mat och boende ingår i kursavgiften. Smides- och timringskurserna sker normalt på svenska, men undervisning på engelska kan erbjudas och de traditionella timringskurserna kan även erbjudas på tyska. Kolkursen sker på engelska med svensktalande ”hjälplärare” på plats.

Övriga kurser som arrangeras av Gårdar i Nordanstig AB äger rum vid kursgården i Sagaliden, som ligger ca 15 min med bil från Gränsfors.