kurser_allmäninfo

Boende

Boende

Boende ingår i våra smideskurser. Boendet, som är av enklare standard, är beläget i byn Gränsfors på gångavstånd, uppdelat på Dammstugan, Götes och på Augustas.

En övernattning ingår i våra 2-dagars kurser, samt 4 övernattningar för 5-dagars kurserna. Lakan och handduk ingår inte. Detta tar du med dig själv. Du tilldelas boende på plats i enkelrum eller del i dubbelrum.

Hund får tyvärr ej medtagas i husen pga allergier – men undantag kan göras för medtagande av hund för ett av boendena efter överenskommelse.

Finns behov av boende för kursare dagen innan eller dagen efter avslutad kurs så går det oftast att ordna mot ett tillägg för kursboende i Gränsfors. Hör av dig till: courses@visitsagaliden.se

DAMMSTUGAN

Dammstugan är en äldre röd stuga som ligger ca. 120 meter uppströms Yxsmedjan, vid en liten damm intill den så kallade Spiksmedjan. I Dammstugan finns det två enkelrum och ett större dubbelrum för kursare. Det större rummet har egen badrum, de två mindre har gemensamt badrum. I Dammstugan finns även ett kök och ett mindre vardagsrum med soffa.

GÖTES

Götes är ett äldre rött större hus i två våningar som ligger ca 850 m uppströms Yxsmedjan. I Götes finns det fyra sovrum, uppdelat på 1 dubbelrum samt 3 enkelrum för kursare. På nedre plan finns gemensamma utrymmen; badrum, samt kök med ett rejält köksbord och kökssoffa.

Augustas

Augustas är ett rödmålat tvåvåningshus i mitten av byn där restaurangen finns på nedervåningen. På övervåningen finns 2 möblerade enkelrum för kursare, samt badrum och toalett. I anslutning finns ett litet utrymme med soffgrupp.

Sagaliden

Längre boenden innan eller efter kurs, eller för medföljande familj eller kombinerad semester bokas med fördel på Sagaliden. Vackert beläget invid Storsjön, med småskalig uthyrning av hus/rum/stugor och ställplatser, ca 15 min med bil från Gränsfors. Ca. 25 min med buss. Samkörning kan ordnas. Boende kan bokas direkt på Sagalidens hemsida visitsagaliden.se eller manuellt till courses@visitsagaliden.se